Monday, October 23, 2006

Kahve Nasıl Yapılır?


Türk Kahvesi yapmak için

Gerekli araçlar: Cezve,Kaşık, Fincan
Gerekli Malzeme:Kahve,Şeker,Su

Yapılışı:

Cezvenize kişi başı bir fincan su gelecek şekilde su koyun.Suyu koyarken kahvenizi içeceğiniz fincan ile ölçün.

Kişi başı 1 tatlı kaşığı kahve ekleyin. Kahve kaşığına dolu dolu kahve koymanız kahvenizin tadının daha guzel olmasını sağlayacaktır.

Orta şekerli kahve için 1 küp şeker, şekerli kahve için 2 veya 3 küp şeker atabilirsiniz. Eğer kahveyi çok koyduysanız yarım ölçü daha fazla şeker koymanızı öneririm.

Kahvenin tüm içeriklerini cezveye koyduktan sonra kahveyi iyice karıştırın ve kahveyi ocağa koyduktan sonra tekrar kaşığı içine sokmayın.

Kahve kısık ateşte daha güzel olur ancak buna vakti olmayanlar için de orta ateşte de pişebilir.

Kahvenin olmaya başladığını, yavaş yavaş kabararak yükselmesinden anlarsınız. Kahvenin kaynadığını fark ettiğiniz zaman, bir tutacakla cezvenizi tutarak ocaktan çekin ve üstteki köpükleri bir kaşık yardımıyla eşit şekilde fincanlara dağıtın.Daha sonra cezveyi tekrar ocağa koyarak, daha yoğun şekilde kaynamasına izin verin.İyice kaynadıktan sonra kahveyi fincanlara dökebilirsiniz.

3 comments:

Anonymous said...

kucuk bi ayrintida benden:
kahveyi iyice kaynetmak gerekir ancak kahveyi kaynatırken tasmamasi icin atesi cezvernin yanindan verirseniz cezvenin icindeki kahve devirdaim olarak pisicektir ve kahvenin her zerreciginin lezzetini alabiliceksiniz:)
bi kahve tiryakisinden...
nacisane:)

Anonymous said...

Bu tarz siteleri gördükçe kahve yapmayı hiç bilmediğimi anladım :(

Kahve Cini diye bir site var www.kahvecini.com orada her tür kahve yapma yöntemini anlatıyorlar...

Kahve Cini said...

Tüm kahve yapma yöntemleri hakkında detaylı bilgiye bu adresten ulaşabilirsiniz:

http://www.kahvecini.com/2010/01/kahve-nasl-hazrlanr.html